Vragen of problemen die niet gaan over het COVID-19 virus?

Bent u of uw naaste bezorgd over uw klachten of gezondheid? Twijfelt u of iets kwaad kan? Kijk dan eerst op Thuisarts.nl. Daar leest u wat u kunt doen en of u de huisarts moet bellen.

Twijfelt u toch nog? Of worden uw klachten erger? Ook tijdens deze coronacrisis kunt u uw in dat geval gewoon contact met ons opnemen via de telefoon of een e-consult. Kom NIET zomaar naar de praktijk toe.

Zoals u gewend bent, zal de assistente u vragen stellen. Zo weet zij welke zorg op dat moment het beste bij u past, bijvoorbeeld een advies via de telefoon, een afspraak met de huisarts op de praktijk of bij u thuis. Of soms hulp van een andere zorgverlener.

Door corona en de maatregelen is het niet altijd verstandig dat u naar de praktijk komt. Of dat de huisarts bij u thuiskomt. Uw huisarts overlegt met u wat in uw situatie het beste is. Samen bekijkt u hoe het voor u zo veilig mogelijk kan. Dat is extra belangrijk tijdens deze coronacrisis.

Als blijkt dat u toch moet komen, dan zorgt uw huisarts altijd dat dat veilig kan. Uw huisarts zorgt ervoor dat u geen risico op besmetting loopt. Dit doet de huisarts door ervoor te zorgen dat u niet dichtbij iemand komt die (mogelijk) corona heeft. Bijvoorbeeld door af te spreken dat u op de praktijk komt als er geen andere mensen zijn.

Soms heeft u regelmatig begeleiding en controle nodig van uw huisarts of praktijkondersteuner. Bijvoorbeeld als u diabetes of een longziekte heeft. Deze controles zijn belangrijk, en daarom gaan deze ook gewoon door in deze tijd.

Ook voor uitstrijkjes in het kader van het bevolkingsonderzoek kunt u gewoon terecht op de praktijk.

Wij kunnen ons voorstellen dat er de laatste maanden veel klachten en problemen zijn blijven liggen waarvoor u graag een afspraak op het spreekuur wilt maken. Toch willen we u vriendelijk verzoeken om tijdens het consult slechts één klacht of probleem per keer te bespreken. Als u denkt meer tijd nodig te hebben, zou u dit dan vooraf willen aangeven bij de assistente?