Geneeskundige verklaring

Vraagt u – bijvoorbeeld op verzoek van uw werkgever, de school van uw kinderen of een andere instantie – uw huisarts om een geneeskundige verklaring? Uw eigen huisarts kan u deze niet geven. Zulke geneeskundige verklaringen mogen alleen worden afgegeven door een onafhankelijke arts. Zo blijft er een duidelijke grens tussen uw eventuele behandeling door uw huisarts en het beoordelen of u bijvoorbeeld in staat bent om te werken of naar school te gaan en onder welke voorwaarden.
Wat kunt u doen om een geneeskundige verklaring te krijgen? U kunt zelf een verklaring geven of degene die een verklaring wil hebben vragen of hij/zij een onafhankelijk arts daarvoor heeft.

U kunt hierover meer lezen in het KNMG – weigeringsbriefje.

Bent u van mening dat u, om dringende medische redenen, geen mondkapje kunt verdragen. Ook in dat geval kunnen wij u niet helpen aan een dokterverklaring. Zie de stappen die u zelf kunt nemen op de website van het RIVM.

Als u op reis gaat stellen sommige landen een negatieve corona-test als voorwaarde om het land in te komen. Het is niet de bedoeling dat u zich om deze reden, zonder klachten passend bij Corona, laat testen bij de GGD. In dit geval kunt u een test laten doen via de Travel Clinic.